Cuisinart yoghurtmaker YM400E

Verser dan vers

Waarom zou je zelf yoghurt maken…?

Het is een feit dat een pak yoghurt in de winkel nauwelijks duurder is dan een pak melk, dus waarom zou je je yoghurt zelf maken?

Uit financieel oogpunt scheelt het weinig, is het eigenlijk alleen meer moeite. Maar als je verder kijkt zijn er legio redenen om zelf yoghurt te maken. Bijvoorbeeld als je rekening moet houden met lactose-intolerantie

Zoals je hebt kunnen lezen wordt bij de fermentatie van zuivel, lactose omgezet in melkzuren. De yoghurt die je in de winkel koopt wordt te kort gefermenteerd om alle lactose uit de melk om te kunnen zetten in melkzuren. Met een yoghurtmaker kun je thuis de melk langer verwarmen waardoor er meer lactose wordt omgezet en deze er dus praktisch helemaal uit verdwijnt. Dit wordt ook wel 24-uurs yoghurt genoemd, omdat deze dus minimaal 24 uur gefermenteerd wordt.

Zelfgemaakte yoghurt is natuurlijkIn tegenstelling tot de meeste yoghurtproducten uit de supermarkt bevat zelfgemaakte yoghurt geen kunstmatige kleur- en smaakstoffen, geen conserveringsmiddelen en geen stabilisatoren.

Zelfgemaakte yoghurt is versJe proeft het gelijk, geen yoghurt is zo vers als zelfgemaakte yoghurt. Elke hap zelfgemaakte yoghurt bevat miljoenen levende yoghurtbacteriën. Bij yoghurt uit het supermarktschap zit er nogal een tijd tussen productie, aanschaf en consumptie en blijft er van dat legertje yoghurtbacteriën niet veel meer over.

Zelfgemaakte yoghurt is gezondDoordat zelfgemaakte yoghurt zo vers is bevat het vele malen meer gezonde bacteriën dan commerciële yoghurt en is het dus veel beter voor je gezondheid. Daarnaast bevat zelfgemaakte yoghurt calcium, dat weer bijdraagt aan oa. de spijsvertering en het tegengaan van botontkalking.

SoortenDe meeste verkochte yoghurt in Nederland is wat we roeryoghurt noemen,in de rest van Europa is de standyoghurt meer populair.

Het verschil tussen die twee is vooral de temperatuur waarop de yoghurt bereid wordt.

Standyoghurt wordt op 45°C bereid en rijpt door in een warme omgeving, in de uiteindelijke verpakking. Als het product goed van smaak en structuur is, wordt het product in de koeling geplaatst. Dit duurt zo’n 4 tot 6 uur. Standyoghurt heeft een kenmerkende structuur, als je er een lepel in het steekt breekt het als het ware en komt het vocht naar boven.

Roeryoghurt wordt gemaakt op een temperatuur tussen de 31-32°C, rijpt door in een grote container en wordt voor afvullen of serveren kort doorgeroerd.

Met de Cuisinart YM400 bereid je zowel standyoghurt/kwark/jonge kaas als roeryoghurt. Met de verschillende potjes, instelbare temperatuur en timer kies je de juiste combinatie en maak je de heerlijkste yoghurt, kwark of kaas. Met de speciale uitlekbakjes maak je hangop, Bulgaarse yoghurt of kaas, die je vervolgens kan laten rijpen in een pekelbad.

  • LED display
  • Digitale timer met alarm
  • 2 verwarmingsstanden – 33°C voor kaas/kwark – 43°C voor yoghurt
  • 2 x 250 ml potjes voor kaas/kwark
  • 6 x 125 ml potjes voor yoghurt
  • Inclusief uitlek/opvangbakjes voor kaas
  • Aan-/Uit knop
  • Losse onderdelen zijn vaatwasmachinebestendig
  • 230 Volt, 45 Watt
Lees verder
'

Dealerlijst

Onze dealers zijn gelokaliseerd door heel Nederland.
Wilt u weten waar onze dichtsbijzijnde dealer zit voor dit product?

Bekijk ze hieronder op de kaart.

Merken

J. Lensen is ook importeur van de volgende merken