Swan

Bulpitt & Sons Ltd was een koperverwerker, opgericht aan het einde van de 19e eeuw. 
Aan het begin van de 20e eeuw registreerde Bulpitt & Sons Ltd de merknaam “Swan” en werd door hen voornamelijk gebruikt voor hun huishoudelijke aanbod van gepolijst aluminium producten zoals pannen, waterkokers, theesets en gelei mallen.


In de jaren na 1920 startte Bulpitts met fabriceren van  elektrische apparaten zoals waterkokers, strijkijzers, kachels en stomers.


Ze ontwikkelden het eerste elektrisch element dat kan worden ondergedompeld in water. Dit was een zeer belangrijke doorbraak, omdat het betekende dat er 6 hele pints water konden worden gekookt in iets meer dan 9 minuten. Dit leidde tot een hele reeks van producten op basis rond hun “onderdompeling element”, inclusief thee makers, waterkokers, stomers en percolators. Later ontwikkelden en patenteerden zij een unieke veiligheids ‘cut-out’ voor ketels, waar de aansluiting automatisch verbroken zou zijn als het element oververhit zou raken.

Het merk Swan zette zijn succes gedurende de volgende decennia voort en werd synoniem met solide Britse kwaliteit en innovatie. In vrijwel elk huishouden was wel een of meerdere Swan-artikelen te vinden.


Swan wordt nu ontwikkeld en op de markt gebracht, onder licentie, door originele Swan medewerkers, die de passie bezitten het merk ‘Swan’ weer groot te maken.

Dealerlijst

Onze dealers zijn gelokaliseerd door heel Nederland.
Wilt u weten waar onze dichtsbijzijnde dealer zit voor dit merk?

Bekijk ze hieronder op de kaart.

Merken

J. Lensen is ook importeur van de volgende merken