Met de onlangs geüpgraded NIVONA 8 serie is het net of er een Barista bij je in de keuken staat.

Met het Aroma Balance Systeem, waarmee je koffie kunt zetten op 3 manieren, wordt verschil gemaakt wordt in pompdruk en doorlooptijd, net als in je favoriete koffietentje. Door deze 3 Aroma-profielen, 'Dynamisch', met een korte doorlooptijd, maar hoge pompdruk, 'Constant', met een voorwelperiode, gevolgd door een gemiddelde doorlooptijd op normale druk en 'Intens' met een langere doorlooptijd waarin de druk wordt opgevoerd en in combinatie met aangepaste volumes, hoeveelheden gemalen koffie en de maalinstelling kun je oneindig variëren in smaak, aroma en sterkte en zo je eigen perfecte kopje koffie samenstellen.
Dit eigen recept kan je vervolgens verder personaliseren en opslaan onder Mijn Koffie voorzien van je naam en eigen icoon.

Door de grote 1.8 liter watertank, de bonencontainer met een inhoud van 250 gram en de ruime opvanglade kun je met een gerust hart (de visite) nog een kopje koffie schenken zonder alles te moeten bijvullen. Ook als je meerdere cappuccino-drinkers in huis hebt is dat geen probleem, alle 4 de modellen zijn nu uitgerust met de OneTouch Duo-Spumatore functie. Ook kun je naar eigen smaak de volgorde bepalen van melk en koffie d.m.v. de zogeheten Cappuccino-Connaisseur, waarmee je kan kiezen tussen eerst de melk in je kopje en vervolgens de koffie erop óf andersom. Dit maakt verschil in vermengen en dus ook de smaak. Zo stel je je eigen perfecte Cappuccino samen!

In het vernieuwde kleurendisplay is duidelijk af te lezen welk koffierecept de machine voor je gaat bereiden en of er een onderhoudshandeling van je wordt gevraagd.

Over onderhoud gesproken, dat is helemaal kinderspel door het duidelijke display, dat precies aangeeft wat de handeling is die van je verwacht wordt. Daarnaast is de NIVONA 8 serie uitgerust met een automatisch spoel- en reinigingsprogramma voor de melkschuimer dat als extra keuze in het menu verschijnt, zo houd je de melkschuimer met één druk op de knop schoon en zorg je voor optimale frisheid. Uiteraard is de zetgroep uitneembaar voor extra hygiëne, net als in de overige NIVONA-modellen.

De NIVONA 8 serie bestaat uit de volgende 4 modellen:

NICR820, Matzwart / Chroom € 999,-

NICR825: Stainless Steel / Chroom € 1149,-

NIVO8101: Zwart € 1199,-

NIVO8103: Titanium €1249,-